Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Rijp vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in De Rijp? Het is een comfortabele verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site verstrekken we veel info over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in De Rijp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-de-rijp-1483

Vloerverwarming laten leggen in De Rijp

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met een professional weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, vinyl, laminaat, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Rijp zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio De Rijp

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna vind je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in De Rijp.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Danfoss0De Rijp

  Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in De Rijp

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in De Rijp.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Rijp kost globaal gezien tussen de €1050,00 tot €2250,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Rijp (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€755 – €785
20 – 25 m2€850 – €1250€950 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2825€2700 – €3325
60 – 65 m2€3750 – €4400€4125 – €4775
80 – 90 m2€5125 – €5675€5575 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Advies: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok vind je in het kort aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Rijp? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hobrede, Graft en Schardam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in De Rijp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort model (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Rijp, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1483.

Plaats een reactie