Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dalerpeel vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Dalerpeel? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bieden wij veel info over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Dalerpeel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-dalerpeel-7753

Vloerverwarming laten leggen in Dalerpeel

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In die situatie is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder specificeren kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, PVC, laminaat, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Dalerpeel zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Dalerpeel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok tref je meer info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dalerpeel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dalerpeel

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Dalerpeel

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Dalerpeel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dalerpeel liggen tussen de €1125,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dalerpeel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€775 – €810
25 m2€825 – €1250€1075 – €1500
50 m2€2325 – €2775€2700 – €3225
70 m2€3825 – €4425€4150 – €4825
85 m2 +€5150 – €5800€5525 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Let op: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of showroom. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna bieden we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dalerpeel? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Vinkenbuurt, Wachtum en Witharen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dalerpeel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dalerpeel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7753.

Plaats een reactie