Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aalden vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Aalden? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten ontdek je praktische informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Aalden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-aalden-7854

Vloerverwarming laten leggen in Aalden

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de toilet, badkamer, keuken, gang, woonkamer, berging / schuur. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, tapijt, tegels, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Aalden op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Aalden

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Aalden.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Aalden

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Aalden

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Aalden.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een innovatieve manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Aalden variëren tussen de €1175,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door verschillende werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aalden (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€775 – €795
20 m2€925 – €1300€1125 – €1550
40 – 50 m2€2250 – €2850€2525 – €3300
60 – 70 m2€3850 – €4450€4150 – €4850
80 – 85 m2€5175 – €5800€5675 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aalden? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Wezup, Meppen en Zweeloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Coevorden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Aalden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aalden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7854.

Plaats een reactie