Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stieltjeskanaal vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Stieltjeskanaal? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je uitgebreide informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stieltjeskanaal!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-stieltjeskanaal-7756

Vloerverwarming laten leggen in Stieltjeskanaal

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, tapijt, PVC, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Stieltjeskanaal eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en telefoonnummer. Per mail sturen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Stieltjeskanaal

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vind je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Stieltjeskanaal.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Stieltjeskanaal

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Stieltjeskanaal

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Stieltjeskanaal.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stieltjeskanaal liggen tussen de €1300,00 – €1925,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stieltjeskanaal (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€755 – €810
20 – 25 m2€925 – €1225€1075 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2825€2575 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4400€4175 – €4700
80 m2 +€5200 – €5725€5700 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stieltjeskanaal? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wachtum, Schoonebeek en Dalerpeel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Coevorden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Stieltjeskanaal?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.350 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stieltjeskanaal, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7756.

Plaats een reactie