Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Wat doet de pomp van de vloerverwarming?

Een vloerverwarming bestaat uit verschillende onderdelen die elk hun eigen functie hebben. Bij elektrische vloerverwarming zijn al deze onderdelen al voor gemonteerd op dunne matten en is plaatsing van de elektrische vloerverwarming vrij eenvoudig te realiseren. Als er sprake is van vloerverwarming die wordt aangesloten op het bestaande verwarmingssysteem en de CV-ketel dan zijn er meerdere onderdelen die geïnstalleerd moeten worden, zoals de pomp van de vloerverwarming. De pomp is een belangrijk onderdeel om de vloerverwarming optimaal te kunnen laten functioneren.

De pomp van de vloerverwarming

Als men liever geen radiatoren in de woonkamer wenst te zien, die in het zicht vaak een lelijk obstakel vormen, tenzij er sprake is van een design radiator, dan kan er gekozen worden om de vloerverwarming te nemen als hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming zal niet leiden tot meer energieverbruik, maar kan zelfs als energiezuinige optie gezien worden omdat door de pomp de warmte op een gelijkmatige manier verspreid kan worden. Een andere optie is om de vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken, waarbij er ook nog radiatoren kunnen worden geplaatst of een ander verwarmingselement.

Tip: bekijk nu snel en eenvoudig gecertificeerde installateurs in jouw regio. Via ons aanvraagformulier vind je binnen no-time een geschikte installateur in Tiel, Maarssen, Harderwijk of een van de andere vele plaatsen.

De werking van de pomp van de vloerverwarming

Om meer inzicht te geven in de werking van de pomp van de vloerverwarming zullen de specifieke kenmerken hieronder nader worden toegelicht, zodat er een duidelijk beeld ontstaat.

  • Een van de specifieke kenmerken van de pomp is dat de pomp de functie heeft van het pompen van het water door het vloerverwarmingsysteem.
  • Een ander kenmerk van de pomp is dat er op de pomp een verdeler is te vinden, die het verwarmde water weer kan verspreiden over meerdere groepen.
  • Als er namelijk sprake is van vloerverwarming die is aangesloten op het CV systeem dan zal er om de zoveel meter een nieuwe groep gecreëerd moeten worden, want na een bepaalde afstand door de vloerverwarming slang zal de temperatuur van het water in de leidingen dalen.
  • Door gebruik te maken van een verdeler op de pomp is het ook mogelijk om verschillende groepen een andere temperatuur van het water te geven.
  • De pomp in combinatie met de verdeler kan dus zo gebruikt worden dat er in de woonkamer een hogere temperatuur wordt bereikt dan bijvoorbeeld in de keuken.

Plaats een reactie