Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Haantje vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in t Haantje? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in t Haantje!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-t-haantje-7847

Vloerverwarming laten leggen in t Haantje

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, toilet, keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, parket, tegels, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in t Haantje zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming installateurs regio t Haantje

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de lijst hierna check je meer details over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in t Haantje.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Technea, WTH0t Haantje

  Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in t Haantje

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in t Haantje.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in t Haantje schommelen tussen de €1150,00 – €2050,00. De definitieve prijzen hangen af van velerlei zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Haantje (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€750 – €800
20 m2€900 – €1225€1125 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2750€2550 – €3275
65 m2€3800 – €4400€4100 – €4700
85 m2 +€5150 – €5650€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema check je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Haantje? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Holsloot, Schoonoord en Veenoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in t Haantje?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Haantje, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7847.

Plaats een reactie