Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Kiel vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in De Kiel? Het is een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Kiel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-de-kiel-7849

Vloerverwarming laten leggen in De Kiel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zodoende weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, keuken, berging / schuur. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen soorten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, PVC, vinyl, parket, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in De Kiel vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts regio De Kiel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok delen we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in De Kiel.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Remeha, Nefit, Intergas, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in De Kiel

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in De Kiel

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in De Kiel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een slimme manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Kiel schommelen tussen de €1100,00 tot €2000,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Kiel (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€770 – €780
25 m2€800 – €1225€1125 – €1625
40 m2€2300 – €2875€2500 – €3325
65 – 70 m2€3725 – €4350€4175 – €4875
80 – 85 m2€5150 – €5650€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Notitie: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder delen we overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Kiel? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in t Haantje, Zweeloo en Noord-Sleen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in De Kiel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor 15 m2 tot wel €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het soort model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Kiel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7849.

Plaats een reactie