Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Erm vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Erm? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we uitgebreide informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Erm!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-erm-7843

Vloerverwarming laten leggen in Erm

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, gang, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, parket, laminaat, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Erm vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Erm

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Erm.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Erm

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Erm

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Erm.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Erm komen uit tussen de €1125,00 – €2275,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Erm (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €810
25 m2€950 – €1350€950 – €1475
50 m2€2200 – €2750€2500 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4425€4100 – €4700
80 m2 +€5200 – €5750€5725 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Erm? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Sleen, Veenoord en Nieuw-Amsterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Erm?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.075 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.400 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Erm, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7843.

Plaats een reactie