Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwlande vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Nieuwlande? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je bruikbare informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwlande!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nieuwlande-7929

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwlande

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Met een professional ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de keuken, badkamer, woonkamer, toilet, gang, slaapkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste systemen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, linoleum, tegels, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuwlande op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Nieuwlande

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de lijst hierna bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuwlande.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuwlande

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwlande

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwlande.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwlande liggen op gemiddeld €1100,00 – €1850,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwlande (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€775 – €790
20 m2€900 – €1225€1000 – €1500
40 m2€2325 – €2875€2700 – €3375
65 m2€3825 – €4500€4075 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5675€5500 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler, wapening en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwlande? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Kerkenveld, Fluitenberg en Linde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Coevorden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwlande?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.100 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwlande, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7929.

Plaats een reactie