Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sleen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sleen? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Sleen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-sleen-7841

Vloerverwarming laten leggen in Sleen

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, PVC, linoleum, laminaat, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sleen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten regio Sleen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en budget. In het onderstaande blok vind je meer over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sleen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Sleen

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sleen

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sleen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sleen liggen tussen de €1150,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sleen (update zaterdag, 20 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€760 – €810
20 m2€950 – €1325€950 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2825€2625 – €3375
70 m2€3850 – €4500€4075 – €4900
85 m2 +€5125 – €5675€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler en arbeid (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: sommige constructies geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema delen we in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sleen? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Nieuw-Weerdinge, Diphoorn en Collendoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Coevorden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Sleen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort installatie, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sleen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7840, 7841.

Plaats een reactie