Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meppen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Meppen? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten check je alles over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Meppen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-meppen-7855

Vloerverwarming laten leggen in Meppen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, woonkamer, gang, badkamer, berging / schuur, keuken. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, parket, PVC, laminaat, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Meppen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming specialisten nabij Meppen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder vind je informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Meppen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Meppen

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Meppen

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Meppen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meppen liggen op gemiddeld €1050,00 – €1975,00. De geldende tarieven hangen af van diverse onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meppen (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€770 – €780
20 – 25 m2€825 – €1200€1125 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2750€2600 – €3200
65 m2€3750 – €4475€4075 – €4775
85 m2 +€5225 – €5775€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: bepaalde vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna delen we stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meppen? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Wezuperbrug, Benneveld en Wezup.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Coevorden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Meppen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meppen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7855.

Plaats een reactie