Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wezup vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Wezup? Het is een populaire manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts ontdek je bruikbare informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wezup!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-wezup-7852

Vloerverwarming laten leggen in Wezup

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. In die situatie weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wezup alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Wezup

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder check je meer info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wezup.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Wezup

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wezup

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Wezup.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wezup liggen tussen de €1300,00 – €2500,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wezup (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€775 – €795
20 – 25 m2€875 – €1250€1150 – €1550
45 m2€2225 – €2775€2675 – €3225
60 – 70 m2€3750 – €4425€4025 – €4800
85 – 90 m2€5225 – €5750€5575 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: diverse types hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna delen we samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wezup? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in De Kiel, Wezuperbrug en Schoonoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Coevorden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wezup?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €925 voor 10-15 m2 tot wel €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wezup, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7852.

Plaats een reactie