Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schoonoord vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Schoonoord? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal delen we handige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Schoonoord!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-schoonoord-7848

Vloerverwarming laten leggen in Schoonoord

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer, keuken. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare types zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als parket, PVC, vinyl, tapijt, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Schoonoord zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming experts nabij Schoonoord

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het volgende schema vind je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. In situaties bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Schoonoord.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Schoonoord

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schoonoord

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Schoonoord.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schoonoord liggen op gemiddeld €1175,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel aspecten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schoonoord (update zaterdag, 20 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€760 – €795
20 m2€800 – €1350€1000 – €1575
40 m2€2275 – €2875€2550 – €3400
65 – 70 m2€3825 – €4425€4200 – €4875
80 m2 +€5175 – €5650€5675 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, draadmatten en uurloon (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: sommige soorten werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema check je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schoonoord? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Noord-Sleen, De Kiel en Holsloot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Coevorden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Schoonoord?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor 15 m2 tot zo’n €5.700 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schoonoord, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7848.

Plaats een reactie