Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wezuperbrug vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Wezuperbrug? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal delen we uitgebreide informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Wezuperbrug!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-wezuperbrug-7853

Vloerverwarming laten leggen in Wezuperbrug

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zo mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tegels, laminaat, parket, linoleum, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Wezuperbrug eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Wezuperbrug

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wezuperbrug.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Wezuperbrug

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wezuperbrug

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wezuperbrug.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wezuperbrug liggen op gemiddeld €1275,00 tot €1925,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wezuperbrug (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€775 – €805
20 m2€850 – €1225€950 – €1575
40 m2€2275 – €2775€2600 – €3400
65 m2€3850 – €4500€4100 – €4875
80 – 90 m2€5225 – €5800€5675 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, wapening, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wezuperbrug? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zweeloo, Aalden en De Kiel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wezuperbrug?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wezuperbrug, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7853.

Plaats een reactie