Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noord-Sleen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Noord-Sleen? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina vertellen we je uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noord-Sleen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-noord-sleen-7846

Vloerverwarming laten leggen in Noord-Sleen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, laminaat, linoleum, PVC, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noord-Sleen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming specialisten regio Noord-Sleen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema tref je meer informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Noord-Sleen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Technea, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noord-Sleen

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Noord-Sleen

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Noord-Sleen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noord-Sleen liggen tussen de €1300,00 – €2200,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noord-Sleen (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€760 – €810
20 – 25 m2€925 – €1325€975 – €1650
45 – 50 m2€2300 – €2900€2625 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4450€4100 – €4800
80 – 85 m2€5150 – €5775€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noord-Sleen? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Veenoord, t Haantje en Erm.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Noord-Sleen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor 10-15 m2 tot wel €5.950 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het soort model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noord-Sleen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7846.

Plaats een reactie