Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leeuwarden vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Leeuwarden? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal ontdek je nuttige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Leeuwarden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-leeuwarden-8911

Vloerverwarming laten leggen in Leeuwarden

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet, woonkamer. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Soms kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, tegels, vinyl, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Leeuwarden eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan je woonadres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Leeuwarden en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installateurs nabij Leeuwarden

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Leeuwarden.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Leeuwarden

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Leeuwarden

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Leeuwarden.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leeuwarden liggen op gemiddeld €1300,00 tot €1975,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leeuwarden (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €795
20 m2€900 – €1300€1050 – €1475
45 – 50 m2€2300 – €2875€2575 – €3275
60 m2€3775 – €4425€4175 – €4850
90 m2 +€5100 – €5800€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand vind je stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leeuwarden? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Harlingen, Terschelling en Dantumadiel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Leeuwarden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.leeuwarden.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Leeuwarden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leeuwarden, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8900, 8901, 8902, 8903, 8911, 8912, 8913, 8914, 8915, 8916, 8917, 8918, 8919, 8921, 8922, 8923, 8924, 8925, 8926, 8927, 8931, 8932, 8933, 8934, 8935, 8936, 8937, 8938, 8939, 8941.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie