Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dalen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Dalen? Vloerverwarming is een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal check je veel info over de diverse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Dalen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-dalen-7751

Vloerverwarming laten leggen in Dalen

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Op die manier weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, laminaat, linoleum, tegels, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Dalen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Dalen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Dalen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Dalen

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Dalen

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Dalen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dalen liggen tussen de €1300,00 – €2175,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allerlei factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dalen (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €780
20 – 25 m2€950 – €1250€950 – €1525
40 – 45 m2€2225 – €2750€2500 – €3300
65 m2€3775 – €4475€4125 – €4700
80 m2 +€5250 – €5675€5525 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dalen? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Witharen, Dalerpeel en Stegeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dalen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dalen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7750, 7751.

Plaats een reactie