Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Twenterand vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Twenterand? Het is een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina delen we uitgebreide informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Twenterand!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-twenterand-7671

Vloerverwarming laten leggen in Twenterand

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, tapijt, vinyl, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Twenterand zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Twenterand en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installateurs regio Twenterand

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bekijk je meer over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Twenterand.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Vaillant, Intergas, Remeha.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Twenterand

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Twenterand

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Twenterand.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een goedkope manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Twenterand liggen tussen de €925,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Twenterand (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€775 – €805
20 m2€825 – €1200€950 – €1525
50 m2€2225 – €2775€2675 – €3300
60 m2€3800 – €4475€4075 – €4700
90 m2 +€5200 – €5800€5525 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere constructies werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Twenterand? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Borne, Wierden en Dalfsen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Twenterand is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.twenterand.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Twenterand?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Twenterand, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7676.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie