Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerveld vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Westerveld? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Westerveld!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-westerveld-7981

Vloerverwarming laten leggen in Westerveld

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer, gang, toilet. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, linoleum, vinyl, parket, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Westerveld vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Westerveld

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Westerveld.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Westerveld

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Westerveld

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westerveld.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een slimme manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerveld variëren tussen de €1075,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerveld (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€750 – €810
25 m2€950 – €1250€1125 – €1450
45 m2€2325 – €2750€2500 – €3225
65 – 70 m2€3750 – €4450€4025 – €4750
85 m2 +€5225 – €5800€5550 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Advies: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerveld? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in De Wolden, Meppel en Zwolle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westerveld bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Westerveld?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.125 voor 15 m2 tot zeker €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerveld, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8437.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie