Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Havelte vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Havelte? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten lees je uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Havelte!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-havelte-7971

Vloerverwarming laten leggen in Havelte

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. In die situatie heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, keuken, toilet, berging / schuur, badkamer, gang. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, parket, PVC, vinyl, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Havelte op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Havelte

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna delen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Havelte.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Technea, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Havelte

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Havelte

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Havelte.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een innovatieve manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Havelte liggen tussen de €925,00 – €2300,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Havelte (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€760 – €785
25 m2€825 – €1300€1050 – €1450
50 m2€2225 – €2800€2625 – €3200
60 m2€3800 – €4450€4100 – €4725
85 m2 +€5150 – €5800€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna check je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Havelte? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Ansen, Darp en Dwingeloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westerveld is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Havelte?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Havelte, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7970, 7971.

Plaats een reactie