Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oijen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Oijen? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oijen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-oijen-5394

Vloerverwarming laten leggen in Oijen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In die situatie is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire producten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, linoleum, PVC, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oijen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Oijen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem wordt bepaald door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming delen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wint aan terrein in Nederland. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oijen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, Danfoss, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oijen

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oijen

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oijen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oijen kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden bepaald door velerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oijen (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€755 – €805
20 m2€925 – €1350€1000 – €1475
40 – 45 m2€2200 – €2850€2650 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4425€4000 – €4825
85 – 90 m2€5175 – €5675€5750 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Groningen).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bieden we een toelichting / de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oijen? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nistelrode, Teeffelen en Geffen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oss bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oijen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor 10 m2 oplopend tot €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oijen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5394.

Plaats een reactie