Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uffelte vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Uffelte? Het gaat om een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je nuttige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Uffelte!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-uffelte-7975

Vloerverwarming laten leggen in Uffelte

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer, badkamer, gang. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, tegels, parket, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Uffelte eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Uffelte

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bieden we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Uffelte.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, ATAG, Intergas, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Uffelte

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Uffelte

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Uffelte.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Uffelte liggen tussen de €1075,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uffelte (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€765 – €790
25 m2€925 – €1250€950 – €1600
40 m2€2325 – €2850€2600 – €3250
70 m2€3700 – €4375€4175 – €4750
85 – 90 m2€5100 – €5750€5650 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: diverse types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand bekijk je in het kort aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uffelte? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Darp, Diever en Havelte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerveld bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Uffelte?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor 10 m2 oplopend tot €5.300 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uffelte, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7975.

Plaats een reactie