Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Darp vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Darp? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal lees je nuttige informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Darp!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-darp-7973

Vloerverwarming laten leggen in Darp

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een infrarood product ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, tapijt, PVC, vinyl, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Darp vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming experts nabij Darp

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Darp.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, WTH, Danfoss, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Darp

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Darp

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Darp.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een duurzame wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Darp liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2100,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse factoren. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Darp (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€825 – €1325€1025 – €1650
40 – 50 m2€2200 – €2750€2525 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4450€4025 – €4825
80 – 90 m2€5225 – €5725€5725 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Notitie: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave check je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Darp? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in De Schiphorst, Havelterberg en Ansen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Darp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Darp, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7973.

Plaats een reactie