Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ruinen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Ruinen? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site verstrekken we nuttige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Ruinen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ruinen-7963

Vloerverwarming laten leggen in Ruinen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, badkamer, keuken, slaapkamer, woonkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, linoleum, PVC, tapijt, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ruinen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts omgeving Ruinen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem heeft te maken met jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere factoren zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder lees je informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ruinen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Therminon, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Ruinen

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Ruinen

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ruinen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een innovatieve manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ruinen liggen op gemiddeld €1100,00 – €1875,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ruinen (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€755 – €800
20 – 25 m2€925 – €1275€1100 – €1550
40 – 50 m2€2325 – €2850€2500 – €3225
65 m2€3750 – €4400€4175 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5725€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Tip: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ruinen? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Koekange, Dwingeloo en Veeningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerveld is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ruinen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.050 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ruinen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7963.

Plaats een reactie