Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Frederiksoord vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Frederiksoord? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten delen we bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Frederiksoord!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-frederiksoord-8382

Vloerverwarming laten leggen in Frederiksoord

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zodoende heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende producten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, parket, PVC, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Frederiksoord op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Frederiksoord

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna vind je meer informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Frederiksoord.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Frederiksoord

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Frederiksoord

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Frederiksoord.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Frederiksoord liggen tussen de €1250,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal factoren. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Frederiksoord (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€750 – €785
20 – 25 m2€825 – €1250€1125 – €1525
40 – 45 m2€2200 – €2850€2650 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4400€4000 – €4900
80 m2 +€5150 – €5725€5500 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema check je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Frederiksoord? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Paasloo, Nijensleek en Kalenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Frederiksoord?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.050 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Frederiksoord, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8382.

Plaats een reactie