Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dieverbrug vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Dieverbrug? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal delen we uitgebreide informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dieverbrug!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-dieverbrug-7984

Vloerverwarming laten leggen in Dieverbrug

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, vinyl, laminaat, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Dieverbrug eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Dieverbrug

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dieverbrug.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Dieverbrug

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dieverbrug

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Dieverbrug.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dieverbrug liggen tussen de €975,00 tot €1975,00. De geldende tarieven worden bepaald door allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dieverbrug (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€770 – €810
20 m2€850 – €1225€1150 – €1475
50 m2€2225 – €2900€2550 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4500€4000 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5750€5500 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder bekijk je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dieverbrug? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Diever, Geeuwenbrug en Uffelte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westerveld bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Dieverbrug?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.200 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief kom tot stand door het type model (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dieverbrug, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7984.

Plaats een reactie