Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diever vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Diever? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vertellen we je praktische informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Diever!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-diever-7981

Vloerverwarming laten leggen in Diever

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In die situatie is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, woonkamer, badkamer, gang, slaapkamer, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Diever eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming experts omgeving Diever

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna delen we meer uitleg over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Diever.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, AWB, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Diever

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Diever

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Diever.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Diever komen uit tussen de €1025,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diever (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€760 – €790
20 m2€850 – €1300€1150 – €1575
45 – 50 m2€2275 – €2775€2600 – €3325
65 m2€3725 – €4375€4025 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5725€5600 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand bieden we kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diever? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Havelterberg, Wapse en Darp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Diever?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.250 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diever, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7980, 7981, 7983.

Plaats een reactie