Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doldersum vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Doldersum? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts lees je alles over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Doldersum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-doldersum-8386

Vloerverwarming laten leggen in Doldersum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zo is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, keuken, gang, woonkamer, toilet, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, laminaat, parket, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Doldersum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming experts nabij Doldersum

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming lees je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Doldersum.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Technea, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Doldersum

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Doldersum

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Doldersum.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Doldersum schommelen tussen de €1300,00 tot €2200,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doldersum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€750 – €805
20 – 25 m2€950 – €1300€1150 – €1600
40 m2€2225 – €2775€2700 – €3200
65 m2€3725 – €4500€4125 – €4850
85 m2 +€5125 – €5700€5600 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doldersum? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Nijensleek, Boschoord en Frederiksoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Doldersum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10 m2 tot zo’n €5.750 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doldersum, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8386.

Plaats een reactie