Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Wolden vergelijken

Interesse in vloerverwarming in De Wolden? Het is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform ontdek je uitgebreide informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Wolden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-de-wolden-7921

Vloerverwarming laten leggen in De Wolden

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, tapijt, parket, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in De Wolden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Wolden en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving De Wolden

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is komt tot stand door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Wolden.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in De Wolden

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in De Wolden

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in De Wolden.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een duurzame wijze behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Wolden liggen tussen de €975,00 – €2250,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Wolden (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €805
25 m2€875 – €1325€1050 – €1625
40 – 50 m2€2200 – €2800€2575 – €3275
60 – 65 m2€3700 – €4425€4100 – €4750
80 m2 +€5200 – €5775€5700 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok delen we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Wolden? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Emmen, Borger-Odoorn en Meppel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Wolden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Wolden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Wolden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7924, 7957.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie