Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boschoord vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Boschoord? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform bieden wij alles over de hedendaagse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Boschoord!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-boschoord-8387

Vloerverwarming laten leggen in Boschoord

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, linoleum, PVC, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Boschoord op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installateurs regio Boschoord

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past hangt af van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en budget. Hieronder tref je meer info over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Boschoord.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Boschoord

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Boschoord

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Boschoord.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boschoord komen uit tussen de €1200,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boschoord (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€750 – €790
25 m2€850 – €1350€1125 – €1550
50 m2€2250 – €2775€2625 – €3325
65 m2€3775 – €4425€4150 – €4875
80 – 90 m2€5225 – €5750€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder vind je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boschoord? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Wilhelminaoord, Oosterstreek en Nijensleek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westerveld kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Boschoord?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.050 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boschoord, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8387.

Plaats een reactie