Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijensleek vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Nijensleek? Dit is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site ontdek je handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Nijensleek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-nijensleek-8383

Vloerverwarming laten leggen in Nijensleek

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken, badkamer, gang. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tapijt, tegels, vinyl, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nijensleek vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Nijensleek

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem wordt bepaald door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. Hieronder vind je handige informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nijensleek.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Remeha, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, Technea, WTH0Nijensleek

  Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nijensleek

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nijensleek.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijensleek kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €1875,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijensleek (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€765 – €795
20 – 25 m2€950 – €1350€1075 – €1625
40 – 45 m2€2300 – €2825€2700 – €3400
65 m2€3700 – €4425€4175 – €4875
90 m2 +€5200 – €5650€5725 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna bekijk je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijensleek? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vledder, Wilhelminaoord en Paasloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nijensleek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.225 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijensleek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8383.

Plaats een reactie