Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wapse vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Wapse? Dit is een comfortabele verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bekijk je veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wapse!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-wapse-7983

Vloerverwarming laten leggen in Wapse

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met die beslissing is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, woonkamer, slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, linoleum, tapijt, PVC, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wapse zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Wapse

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Wapse.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Wapse

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wapse

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Wapse.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wapse liggen tussen de €950,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wapse (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€765 – €780
20 – 25 m2€925 – €1300€1075 – €1550
45 m2€2225 – €2900€2625 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4400€4200 – €4875
80 – 90 m2€5175 – €5800€5750 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder lees je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wapse? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Uffelte, Dieverbrug en Havelterberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Westerveld bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wapse?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wapse, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7983.

Plaats een reactie