Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wilhelminaoord vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Wilhelminaoord? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je nuttige informatie over de huidige typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wilhelminaoord!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-wilhelminaoord-8384

Vloerverwarming laten leggen in Wilhelminaoord

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In die situatie mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, linoleum, tapijt, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wilhelminaoord alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Wilhelminaoord

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder tref je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wilhelminaoord.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, Therminon, e-Heat, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wilhelminaoord

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Wilhelminaoord

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wilhelminaoord.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wilhelminaoord liggen tussen de €975,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten hangen af van diverse aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wilhelminaoord (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€775 – €805
20 m2€825 – €1300€950 – €1475
40 – 45 m2€2200 – €2875€2600 – €3325
60 – 70 m2€3850 – €4450€4000 – €4875
80 – 85 m2€5250 – €5800€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: enkele vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave check je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wilhelminaoord? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Frederiksoord, Doldersum en Vledder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerveld is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wilhelminaoord?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.900 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wilhelminaoord, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8384.

Plaats een reactie