Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoevelaken vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Hoevelaken? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten bieden wij praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hoevelaken!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-hoevelaken-3871

Vloerverwarming laten leggen in Hoevelaken

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zodoende ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire types zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tapijt, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hoevelaken eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Nijkerk en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Hoevelaken

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de lijst hierna delen we details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hoevelaken.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoevelaken

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hoevelaken

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hoevelaken.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een duurzame wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoevelaken liggen op gemiddeld €1050,00 – €2500,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoevelaken (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€765 – €780
20 – 25 m2€850 – €1325€950 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2800€2575 – €3350
65 m2€3725 – €4475€4050 – €4700
80 – 85 m2€5250 – €5675€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoevelaken? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hierden, Garderen en Stoutenburg Noord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nijkerk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.nijkerk.eu/). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hoevelaken?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor 10 m2 tot zo’n €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoevelaken, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3870, 3871.

Plaats een reactie