Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meppel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Meppel? Het gaat om een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts bieden wij praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Meppel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-meppel-7941

Vloerverwarming laten leggen in Meppel

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, PVC, parket, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Meppel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Meppel en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Meppel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de volgende bullets bekijk je meer over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Meppel.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Meppel

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Meppel

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Meppel.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Meppel liggen op gemiddeld €1200,00 – €2225,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meppel (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€750 – €790
20 – 25 m2€825 – €1350€1000 – €1500
40 – 50 m2€2275 – €2900€2575 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4450€4000 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5725€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse vloertypes geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meppel? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Borger-Odoorn, Hoogeveen en Staphorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Meppel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.meppel.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Meppel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 m2 tot zo’n €5.950 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gekozen product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meppel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie