Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wittelte vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Wittelte? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je bruikbare informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wittelte!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-wittelte-7986

Vloerverwarming laten leggen in Wittelte

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, linoleum, laminaat, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wittelte eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via de mail sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Wittelte

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bieden we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wittelte.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wittelte

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Wittelte

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wittelte.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wittelte liggen rond de €1100,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wittelte (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€770 – €795
25 m2€875 – €1350€1150 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2900€2525 – €3300
65 – 70 m2€3800 – €4450€4025 – €4800
85 – 90 m2€5125 – €5775€5700 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Advies: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder tref je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wittelte? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Dieverbrug, Laag Zuthem en Wapse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Westerveld is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wittelte?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wittelte, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7986.

Plaats een reactie