Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oude Willem vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Oude Willem? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vind je handige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oude Willem!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-oude-willem-8439

Vloerverwarming laten leggen in Oude Willem

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet, badkamer, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, PVC, tapijt, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Oude Willem zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Oude Willem

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bekijk je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oude Willem.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup, Technea, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oude Willem

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oude Willem

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oude Willem.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oude Willem variëren tussen de €975,00 – €2325,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oude Willem (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€765 – €805
20 – 25 m2€925 – €1350€975 – €1525
45 m2€2350 – €2750€2600 – €3200
60 – 65 m2€3825 – €4500€4075 – €4825
90 m2 +€5225 – €5700€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna delen we kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oude Willem? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zorgvlied, Terband en Donkerbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oude Willem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oude Willem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8439.

Plaats een reactie