Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wateren vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Wateren? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal ontdek je handige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wateren!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wateren-8438

Vloerverwarming laten leggen in Wateren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, tapijt, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wateren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installateurs regio Wateren

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is onderhevig aan een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets tref je details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Wateren.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Bosch, Vaillant, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Wateren

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Wateren

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wateren.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wateren variëren tussen de €1125,00 – €2100,00. De exacte kosten hangen af van velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wateren (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€760 – €795
20 m2€950 – €1225€1025 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2775€2600 – €3200
60 m2€3800 – €4475€4175 – €4875
80 – 90 m2€5175 – €5775€5525 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wateren? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Donkerbroek, Oude Willem en Waskemeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerveld kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wateren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het soort systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wateren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8438.

Plaats een reactie