Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Havelterberg vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Havelterberg? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bekijk je praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Havelterberg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-havelterberg-7974

Vloerverwarming laten leggen in Havelterberg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de toilet, keuken, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, tapijt, tegels, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Havelterberg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming experts omgeving Havelterberg

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna check je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Havelterberg.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Havelterberg

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Havelterberg

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Havelterberg.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Havelterberg liggen op gemiddeld €975,00 – €2100,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Havelterberg (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€760 – €785
20 m2€925 – €1325€1025 – €1525
40 – 50 m2€2350 – €2900€2525 – €3350
70 m2€3725 – €4425€4075 – €4750
85 – 90 m2€5225 – €5800€5700 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: meerdere soorten geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok verstrekken we overzichtelijk praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Havelterberg? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Havelte, Uffelte en De Schiphorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Havelterberg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 15 m2 tot wel €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gewenste product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Havelterberg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7974.

Plaats een reactie