Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vledder vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Vledder? Dit is een populaire manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal check je praktische informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vledder!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-vledder-8381

Vloerverwarming laten leggen in Vledder

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, gang, woonkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, linoleum, parket, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Vledder vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Vledder

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets tref je handige informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Vledder.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, Magnum, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vledder

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Vledder

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Vledder.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een duurzame manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vledder liggen op gemiddeld €1175,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vledder (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€755 – €780
25 m2€950 – €1275€975 – €1650
45 m2€2300 – €2875€2575 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4350€4100 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5700€5750 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vledder? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Kalenberg, Frederiksoord en Ossenzijl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vledder?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.250 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen model (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vledder, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8380, 8381.

Plaats een reactie