Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wapserveen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Wapserveen? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wapserveen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wapserveen-8351

Vloerverwarming laten leggen in Wapserveen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, keuken, badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, laminaat, parket, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wapserveen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Wapserveen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Wapserveen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Wapserveen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wapserveen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wapserveen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wapserveen liggen op gemiddeld €1100,00 – €2400,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wapserveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€775 – €785
20 m2€850 – €1275€1000 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2750€2525 – €3375
60 m2€3800 – €4450€4025 – €4850
80 – 85 m2€5250 – €5775€5725 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: meerdere types geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna bieden we in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wapserveen? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in De Bult, Giethoorn en Kallenkote.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Westerveld is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wapserveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor 15 m2 oplopend tot €5.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wapserveen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8351.

Plaats een reactie