Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ansen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Ansen? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site bekijk je bruikbare informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Ansen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-ansen-7964

Vloerverwarming laten leggen in Ansen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, linoleum, parket, tapijt, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ansen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Ansen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ansen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon, WTH, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Ansen

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ansen

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ansen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ansen liggen op gemiddeld €1200,00 – €2400,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ansen (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€765 – €795
20 – 25 m2€925 – €1350€1025 – €1500
50 m2€2300 – €2800€2700 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4475€4000 – €4800
80 m2 +€5200 – €5700€5600 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere types werken minder goed. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ansen? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Ruinen, De Schiphorst en Ruinerwold.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ansen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.350 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ansen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7964.

Plaats een reactie