Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zorgvlied vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Zorgvlied? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site verstrekken we alles over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zorgvlied!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zorgvlied-8437

Vloerverwarming laten leggen in Zorgvlied

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer, gang. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, tapijt, parket, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zorgvlied zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Zorgvlied

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we praktische informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zorgvlied.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Zorgvlied

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Zorgvlied

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zorgvlied.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zorgvlied variëren tussen de €1075,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door veel aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zorgvlied (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€755 – €810
20 m2€950 – €1325€950 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2825€2575 – €3300
65 – 70 m2€3850 – €4425€4175 – €4775
85 m2 +€5225 – €5725€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapening en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zorgvlied? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Waskemeer, Wateren en Haulerwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Westerveld is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zorgvlied?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zorgvlied, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8437.

Plaats een reactie