Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mariahout vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Mariahout? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site verstrekken we nuttige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Mariahout!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-mariahout-5738

Vloerverwarming laten leggen in Mariahout

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met een professional weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, toilet, gang, badkamer, woonkamer, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, linoleum, tegels, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Mariahout eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Laarbeek en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Mariahout

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vind je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Mariahout.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Mariahout

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Mariahout

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Mariahout.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mariahout liggen tussen de €1275,00 tot €2300,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van veel factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mariahout (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€755 – €810
25 m2€850 – €1250€1000 – €1500
40 – 50 m2€2325 – €2875€2675 – €3225
60 – 70 m2€3775 – €4400€4200 – €4850
80 – 90 m2€5250 – €5750€5550 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Notitie: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mariahout? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Mierlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Laarbeek is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.laarbeek.nl). Voor groene oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Mariahout?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.550 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mariahout, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5738.

Plaats een reactie