Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geeuwenbrug vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Geeuwenbrug? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Geeuwenbrug!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-geeuwenbrug-7985

Vloerverwarming laten leggen in Geeuwenbrug

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer, gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, vinyl, tapijt, linoleum, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Geeuwenbrug eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerveld en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Geeuwenbrug

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bekijk je meer details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Geeuwenbrug.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Geeuwenbrug

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Geeuwenbrug

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Geeuwenbrug.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Geeuwenbrug liggen op gemiddeld €1050,00 – €2150,00. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die de prijs bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geeuwenbrug (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€750 – €805
20 m2€925 – €1250€1150 – €1500
40 – 45 m2€2275 – €2825€2700 – €3375
60 m2€3800 – €4450€4150 – €4750
80 – 85 m2€5200 – €5725€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: diverse vloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geeuwenbrug? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wapse, Wittelte en Diever.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westerveld is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Geeuwenbrug?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor 15 m2 oplopend tot €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het type systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geeuwenbrug, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7985.

Plaats een reactie