Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waal vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Waal? Dit is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Waal!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-waal-2968

Vloerverwarming laten leggen in Waal

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, parket, PVC, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Waal zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts regio Waal

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In het onderstaande blok delen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Waal.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Waal

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Waal

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Waal.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een goedkope manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waal komen uit tussen de €1150,00 – €2475,00. De geldende tarieven worden bepaald door velerlei aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waal (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€775 – €800
25 m2€925 – €1275€950 – €1575
45 – 50 m2€2225 – €2875€2550 – €3200
60 – 70 m2€3700 – €4475€4050 – €4850
80 m2 +€5125 – €5775€5550 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waal? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Nieuwpoort, Oud-Alblas en Groot-Ammers.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Waal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.000 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gekozen product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waal, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2968.

Plaats een reactie