Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goudriaan vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Goudriaan? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website vind je alles over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goudriaan!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-goudriaan-2977

Vloerverwarming laten leggen in Goudriaan

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, vinyl, laminaat, parket, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Goudriaan eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Goudriaan

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Goudriaan.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, Vaillant, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Goudriaan

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Goudriaan

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Goudriaan.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Goudriaan liggen op gemiddeld €1150,00 tot €1850,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goudriaan (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€775 – €795
20 – 25 m2€850 – €1325€1000 – €1475
40 m2€2325 – €2875€2550 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4375€4100 – €4800
85 m2 +€5200 – €5775€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goudriaan? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Brandwijk, Heerjansdam en Molenaarsgraaf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Goudriaan?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.025 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.050 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goudriaan, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2977.

Plaats een reactie