Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordeloos vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Noordeloos? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten check je nuttige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordeloos!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-noordeloos-4225

Vloerverwarming laten leggen in Noordeloos

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, vinyl, linoleum, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noordeloos zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Noordeloos

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Noordeloos.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, Therminon, Danfoss, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noordeloos

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Noordeloos

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Noordeloos.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordeloos schommelen tussen de €1125,00 tot €1900,00. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In het volgende blok tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordeloos (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€765 – €805
20 m2€850 – €1225€1025 – €1450
45 – 50 m2€2325 – €2800€2600 – €3200
65 m2€3700 – €4450€4150 – €4900
80 – 90 m2€5150 – €5650€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand tref je samengevat aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordeloos? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Vuren, Lexmond en Dalem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Noordeloos?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordeloos, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4221, 4225.

Plaats een reactie