Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Giessenburg vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Giessenburg? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Giessenburg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-giessenburg-3381

Vloerverwarming laten leggen in Giessenburg

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, PVC, parket, tegels, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Giessenburg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Giessenburg

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema delen we meer info over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Giessenburg.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Giessenburg

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Giessenburg

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Giessenburg.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Giessenburg komen uit tussen de €1175,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Giessenburg (update vrijdag, 12 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€765 – €785
20 m2€825 – €1250€950 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2800€2675 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4475€4125 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5675€5550 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna vind je stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Giessenburg? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Maasdam, Benschop en Puttershoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Molenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Giessenburg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.250 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het soort model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Giessenburg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3380, 3381, 4209.

Plaats een reactie