Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidplas vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Zuidplas? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina delen we handige informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidplas!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zuidplas-2914

Vloerverwarming laten leggen in Zuidplas

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met een professional weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, keuken, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, PVC, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Zuidplas op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Zuidplas en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Zuidplas

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema lees je informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zuidplas.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Zuidplas

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Zuidplas

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zuidplas.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidplas liggen rond de €975,00 tot €2175,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere zaken. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidplas (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€760 – €810
20 m2€950 – €1200€975 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2750€2525 – €3225
70 m2€3775 – €4500€4125 – €4875
80 – 85 m2€5150 – €5700€5725 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bieden we in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidplas? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Gouda, Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zuidplas kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.zuidplas.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zuidplas?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.500 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidplas, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2760, 2761, 9354.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie